2020.03.27. GT Hírlevél

JÁRULÉKKEDVEZMÉNNYEL ÉRINTETT VÁLLALKOZÁSOK KÖRÉNEK BŐVÍTÉSE

Judit

2020. március 26-án újabb kormányrendeletek jelentek meg a koronavírus által okozott veszélyhelyzethez kapcsolódóan. Ez a rendeletek – többek között – adózási vonatkozású előírásokat is tartalmaz. Az új intézkedés alapján bővül azon vállalkozások köre, amelyek a márciustól júniusig terjedő időszakra mentesülnek a munkabér utáni járulékfizetési kötelezettségek alól (amennyiben a vállalkozás rehabilitációs hozzájárulásra kötelezett, annak mértéke csak csökken). Ezen kedvezményezett vállalkozások munkavállalói a munkabért terhelő járulékok közül csak a természetbeni egészégbiztosítási járulék (4%) megfizetésére kötelezettek, legfeljebb havi 7.710 Ft összegben.
 
A kedvezményezett vállalkozások köre az utazásközvetítéssel, utazásszervezéssel, fizikai közérzetjavító szolgáltatásokkal, illetve a belföldi vízi személyszállítással foglalkozó gazdálkodókkal bővült. A fizikai közérzetjavító adózókra ugyanakkor csak abban az esetben terjed ki a mentesítés, ha közfürdőnek minősülnek.

Bízunk benne, hogy tájékoztatónkat hasznosnak találta. Amennyiben további kérdése van a témával kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére.

Hírlevélre feliratkozás: itt

Az eddig kiadott hírleveleinket itt olvashatja.