Rendezvény, webinárium

A MedRes Kft. kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként dolgozott a GT Magyarország

A Grant Thornton Magyarország a MedRes Kft. kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként dolgozott, az amerikai szakmai magánbefektetői csoport általi felvásárlásnál.

A MedRes Kft. az orvostechnológiai szektorban kutatással, eszközfejlesztéssel és gyártással foglalkozik, egyedi megoldásokat és szolgáltatásokat kínál innovatív orvostechnikai eszközök fejlesztéséhez, prototípusok gyártásához és a végtermék nemzetközi piacra bocsátásához.

A társaság fő profilja egyszer használatos, minimálisan invazív sebészeti eszközök, és az ezekhez tartozó komplex, folyadékszállító és vezérlő rendszerek fejlesztése és kis szériás gyártása. Partnerei között található a Meditrina, Inc., a Waters Corporation, a DFine Inc. (Merit Medical Systems felvásárolta), a Minerva Surgical, Inc., a LoGyn Inc., a Medimass Kft. A társaság tudományos együttműködésben vesz, illetve vett részt a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel és az Állatorvostudományi Egyetemmel.

2020-ban a társaság nettó árbevétele közel 1 milliárd forint volt és több, mintegy 85 munkavállalóval rendelkezik jelenleg. Főbb tevékenységének központja Budapesten található.

A Grant Thornton Magyarország volt az eladó kizárólagos pénzügyi tanácsadója a tranzakció során, együttműködve az eladó jogi tanácsadójával, a Zettwitz és Társa Ügyvédi Irodával.

Hírlevél

Tájékozódjon a szakma legfrissebb híreiről!

Feliratkozás

Olvassa el korábbi híreinket és elemzéseinket.