Hírek

A Grant Thornton Magyarország az Iron-Tech Zrt. kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként dolgozott

A Grant Thornton Magyarország az Iron-Tech Zrt. kizárólagos tranzakciós tanácsadójaként dolgozott, a Luma Automotive általi felvásárlásnál.

Az Iron-Tech Zrt. egy vezető magyar precíziós fémalkatrész-gyártó vállalat, és ezzel együtt több multinacionális vállalat beszállítója az autó- és vasúti iparban. 2019-ben a társaság nettó forgalma 5,8 milliárd, még az adózott eredménye 1,1 milliárd forint volt, és közel 250 munkavállalóval rendelkezik. Székhelye Szigetvár, amely az ország dél-dunántúli települése Baranya megye nyugati részén, a horvát határ közelében.

A Luma első magyarországi akvizíciójaként, a tranzakció 2021 februárjában az Iron-Tech részvényeinek 100%-ának megvásárlását tartalmazta. Vevő oldalon a Luma Automation részvételével, amely a Luma Holding lengyel tőkecsoport tagja. A csoport aktívan fektet be a közép-kelet-európai régióba, különösen a fémalkatrész-gyártó vállalatokba. Portfóliójába olyan cégek tartoznak, mint a Saga Tools, a Hydomat vagy a Postep.

A magyar Grant Thornton Corporate Finance volt az eladó kizárólagos pénzügyi tanácsadója, a tranzakció során együtt az eladó jogi tanácsadójával, Dr. Krausz Róberttel, a Németh és Tímár Ügyvédi Iroda (www.nestlaw.com) partner ügyvédjeivel.

Hírlevél

Tájékozódjon a szakma legfrissebb híreiről!

Feliratkozás

Olvassa el korábbi híreinket és elemzéseinket.